Keittiön sisustus – 10 sisustusideaa

Keittiön sisustus – 10 sisustusideaa

Keittiö on monen kodin sydän, jossa kokoonnutaan yhteen sekä perheen että ystävien kanssa. Siksi keittiön sisustus ansaitsee erityistä huomiota. Aina ei kuitenkaan ole mahdollisuutta mittavaan remonttiin, mutta onneksi keittiön ilmettä voi päivittää omaan tyyliin sopivaksi myös pienemmillä ja helposti toteutettavilla muutoksilla.

Tässä artikkelissa jaamme 10 helppoa sisustusideaa, joilla teet keittiöstä viihtyisämmän ja käytännöllisemmän.  

Tuo keittiöön eloa hyötykasveilla

Hyötykasvit, kuten yrtit sopivat hyvin tuomaan keittiöön vehreyttä. Ne eivät ainoastaan piristä tilaa, vaan tuovat myös tuoreet yrtit osaksi ruuanlaittoa. Yrtit kannattaa sijoittaa ikkunan läheisyyteen, esimerkiksi ikkunalaudalle, sillä ne nauttivat auringonvalosta.

Muunna tunnelmaa valaistuksella

Keittiön valaistus vaikuttaa suuresti tunnelmaan. Vaihda valaisimiin energiatehokkaat LED-valot ja asenna himmennin, jotta voit säätää valaistusta tarpeen mukaan. Rauhallinen ja lämpimään tattava valaistus sopii illalliselle ja kirkkaampi valaistus sopii ruuanlaittoon. Valaistuksella luot oikean tunnelman erilaisiin tilanteisiin.   

Valitse kankaiset lautasliinat, jotka ovat sekä tyylikkäät että kestävät

Kertakäyttöiset paperilautasliinat voivat olla käteviä, mutta kestävät kankaiset lautasliinat tuovat keittiöön tyylikkyyttä ja kestävyyttä. Säästä luontoa pesemällä ja käyttämällä lautasliinoja uudelleen. Kankaiset lautasliinat kannattaa valita siten, että ne sopivat keittiön muuhun värimaailmaan. Valkoiset, neutraalit lautasliinat ovat kuitenkin varma valinta ja niillä saat luotua keittiön sisustukseen ravintolatunnelmaa.

Hempea kankainen lautasliina

 Kuvassa HEMPEA Maares kankainen lautasliina

Sido ruokaryhmä visuaalisesti yhteen matolla

Riittävän suuri matto voi on erinomainen tapa sitoa ruokaryhmä yhteen keittiössä. Matto kokoaa pöydän ja tuolit yhteen visuaalisesti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Keittiön pöydän alle asetettavan maton tulee olla tarpeeksi suuri, jotta se ylettyy pöydän ja tuolien alle. Suositeltavaa on, että maton reunat yltävät noin 60 cm pöydän joka sivulle. Näin varmistat, että tuolit mahtuvat mukavasti maton päälle myös silloin, kun ne ovat käytössä.

Matto keittiön ruokailuryhmän alla

Maton värin valinta vaikuttaa merkittävästi keittiön yleiseen ilmeeseen. Voit valita neutraalin maton, joka täydentää keittiön värimaailmaa ja antaa ruokaryhmälle hienostuneen ilmeen. Toisaalta voit myös valita rohkean ja värikkään maton, joka toimii keittiön keskipisteenä ja tuo iloa ja persoonallisuutta tilaan.

Muunna keittiökaappien ilmettä vaihtamalla vetimet

Vetimet ovat tärkeä osa keittiön ilmettä ja niiden vaihtaminen voi antaa keittiölle aivan uuden ilmeen. Esimerkiksi metallisilla vetimillä luot keittiöön modernin ilmeen kun taas rustiikkiset puuvetimet voivat toimia hyvin maalaisromanttisessa sisustuksessa. Vetimien vaihto on helppo tapa päivittää keittiön ilmettä ilman suuria remonttikustannuksia.

Kultaiset vetimet piristävät keittiön sisustustaTee ruokapöydästä kutsuva pöytäliinalla

Kankaiset pöytäliinat ovat sinulle varmasti tuttu näky laadukkaista ravintoloista – eikä ihme, sillä kankainen pöytäliina on tehokas tapa tehdä ruokailutilasta tyylikäs ja kutsuva. Valitse kestävä ja helposti pestävä kankainen pöytäliina. Tyylikkyyden lisäksi pöytäliina myös suojaa ruokapöytääsi naarmuilta ja tahroilta.

Hempea pöytäliina osana keittiön sisustusta

 Kuvassa HEMPEA Nammi hamppupöytäliina

Anna kauniiden astioiden olla esillä avohyllyissä 

Kauniit astiastot piilotetaan keittiössä usein suljettujen ovien taakse, vaikka ne ansaitsisivat näkyä. Asentamalla keittiöön avohyllyn tai pari pystyt pitämään kauneimmat kulhot esillä ja helposti käytettävissä. 

Lisää keittiön sisustukseen väripilkkuja

 Lisää keittiöön väripilkkuja korostamalla yksittäisiä yksityiskohtia. Voit esimerkiksi tehdä keittiön hanasta katseenvangitsijan valitsemalla siihen muusta sisustuksesta poikkeavan värin, joka kuitenkin sopii kokonaisuuteen. Värikkäät istuintyynyt tai matto voivat myös olla tapoja lisätä keittiöön värienergiaa.

Vaaleanpunainen Hempea pöytäliina on keittiön sisustuksen väripilkku

Valitse keittiöpyyhe, joka kestää käyttöä ja kuivuu nopeasti

Kulunut ja nuhjuinen käsipyyhe ei tee oikeutta keittiölle, vaikka sisustukseen olisi muutoin satsattu. Koska keittiöpyyhe pidetään yleensä esillä, kannattaa satsata keittiöpyyhkeeseen joka kestää hyvin aikaa ja käyttöä ja josta tahrat irtoavat helposti. Hamppukankaasta valmistetut käsipyyhkeet kestävät hyvin pesukertoja ja tahrat irtoavat kankaasta vaivattomasti. Hamppupyyhkeet myös kuivuvat nopeasti, mikä on aina hyvä ominaisuus kovassa käytössä olevalle keittiöpyyhkeelle.

Hempea käsipyyhe osana keittiön sisustusta

 Kuvassa HEMPEA Aivi käsipyyhe

Muuta ilmettä nopeasti maalaamalla keittiökaappien ovet 

Yksi useimmin häiritsevistä asioista omassa keittiössä on kaapin ovet, joiden sävy ja ilme ei miellytä omaa silmää. Keittiökaappien ovet on onneksi helppo maalata. Ovien maalaaminen voi parhaimmillaan muuttaa koko keittiön ilmeen ja tehdä vanhahtavasta sisustuksesta modernimman ja aikaa kestävän. Ennen maalaamista varmista, että kaapin ovet ovat puhtaat ja pinnat ovat tasaiset. Hio tarvittaessa pinta kevyesti ja käytä pohjamaalia, joka pitää pintamaalin paikoillaan.

Harmaaksi maalatut keittiökaappien ovet

Keittiön sisustaminen ei aina vaadi suuria investointeja tai remonttia. Pienillä muutoksilla, voit luoda aivan uudenlaisen ilmeen keittiöösi. Ota artikkelin vinkit käyttöön ja luo keittiöstä tila, jossa viihdyt ruoanlaiton ja yhdessäolon parissa

Kestävät ja kauniit keittiötekstiilit Hempealta

HEMPEA tuotteet tuovat keittiöön yksinkertaista kauneutta, joka kestää. Vaikka arki ympärillä pyörii vauhdilla, on hetkittäin hyvä pysähtyä arvostamaan niitä asioita, jotka pysyvät. Samoin kuin lähimmät ihmiset kokoontuvat keittiöösi vuodesta toiseen, kestävät myös tuotteemme keittiösi muuttumattomina elementteinä. 

Tutustu valikoimaan

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.