Vastuullisuus

Vastuullisuus on tärkeä osa koko Hempean toimintaa. 

Kaikki lähtee siitä, että tuotteemme tehdään hamppukankaasta. Hamppukangas on 
luonnollisesti ympäristöystävällinen materiaali: sen kasvatuksessa ei tarvita torjunta-aineita eikä keinokastelua. Hampun viljely parantaa maan laatua ja se soveltuu erinomaisesti kiertoviljelyyn.

Käyttämäni hampun käsittely ja valmistus kankaaksi tehdään perinteisin menetelmin ilman kemikaaleja. Kankaiden värjäyksessä käytetään ainoastaan myrkyttömiä, vesiohenteisia värejä. Kemikaaliton hamppukangas on turvallista.

Vastuullisuus kankaan ja tuotteiden tuotannossa

Luonnon lisäksi arvostan ja rakastan ihmisiä. Vastuullisen tuotannon kautta haluan luoda tuotteita, jotka tuovat sinullekin hyvän mielen.

Hamppukankaamme tulee Romaniasta, jossa on pitkät perinteet hamppukankaan valmistuksesta. Kankaan tuotanto on vastuullista ja hamppu kasvatetaan luonnonmukaisesti, vaikka se ei ole luomu-sertifioitua. Työntekijät ja viljelijät työskentelevät turvallisissa olosuhteissa, heillä on asianmukainen sairausvakuutus ja he kuuluvat paikalliseen eläkejärjestelmään.

Tuotteet ommellaan Ivalossa, Suomessa, pienissä, ammattitaitoisissa ompelimoissa. Kankaat värjätään kangastehtaalla Romaniassa turvallisilla väreillä. Kuosilliset tuotteet painetaan Suomessa.

Tunnustuksena suomalaisesta työstä meille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Tuotteet luodaan kestämään

Tuotteet luodaan kestämään sekä aikaa että käyttöä.

Tuotteiden minimalistisen designin ansiosta HEMPEA-tuotteet kestävät aikaa ja sopivat aina sisustukseen. 

Hamppukangas on materiaalina hyvin kulutusta kestävää. Tuotteemme kestävät hyvin käyttöä ja pesukertoja – kangas vain paranee pesujen myötä. Parhaimmillaan HEMPEA-vuodevaatteet, -pyyhkeet ja muut tekstiilit ovat, kun niitä käytetään ja huolletaan rakkaudella.

Zero Waste-periaate

Pyrin siihen, että mitään ei heitetä roskiin ja vältämme ylijäämämateriaalin syntymistä. Kaikki kangaspalat käytetään tuotteissamme, yhteistyössä toisten yritysten kanssa tai lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. 

Vältämme myös ylimääräinen paperijätteen syntymistä ja siksi emme lähetä tilausten mukana tulostettua tilausvahvistusta. 

Istutamme puun jokaisesta tilauksesta

Puiden istutus on yksi tehokkaimmista keinoista hillitä ilmastonmuutosta.Kun teet ostoksen HEMPEA-verkkokaupassa, HEMPEA istuttaa puun.

Yhteistyössä Tree-Nationin kanssa olemmme saavuttaneet seuraavaa.

Päivitetty 17.1.2023

Tilastot Hempea-metsästä. Istutettujen puiden määrä ja sidottu hiilidioksidi.

Tutustu tuotteisiin