HEMPEA tarina

HEMPEA-tarina on saanut alkunsa Inarin laajoilta tuntureilta, kristallinkirkkailta puroilta, yöttömien öiden keskeltä, hankien valaisemista kaamospäivistä.

Kun tutustuin ensimmäisen kerran hamppukankaaseen ja sen ekologisuuteen, ihmettelin, miksei sitä ole enemmän saatavilla. Tästä syntyi ajatus yrityksestä, joka jollain tapaa käyttäisi nimenomaan hamppua ja tarjoaisi ihmisille mahdollisuuden käyttää tätä upeaa materiaalia.

Erilaisten kangas- ja tuotetestausten jälkeen päädyin vuodevaatteisiin ja pyyhkeisiin, joissa kankaan pehmeys, kestävyys ja miellyttävyys tulevat parhaiten esille. Korkealaatuinen hamppukangas kestää kulutusta ja pesukertoja sekä sen käyttömukavuus vain paranee ajan myötä. Kangas on samalla sekä rouhean kaunis että ylellisen pehmeä. Se tuntuu viileältä kesäkuumalla ja lämmittää talven kylminä öinä.

HEMPEA-tuotteet on luotu kunnioituksesta tätä ainutlaatuista luontoa ja maapalloamme kohtaan. Kotiamme, jonka haluan säilyttää myös lapsillemme.

Tuotteiden sävyissä toistuvat luonnon värit, kuten Lapin kaamostaivaan roosa ja rauhoittavien metsien vihreät varvut.

HEMPEA yrityksen ekologiset arvot ja yrittäjä Marja-Maija Valtonen

Yrittäjä HEMPEA-yrityksen takana – Marja-Maija Valtonen

Asuin Saksassa, jossa työskentelin lääketieteen alan start-up-yritysten parissa. Ihailin aloittelevien yrittäjien intoa ja paloa. Aloin haaveilla omasta yrityksestä, ja samaan aikaan kaipasin takaisin kotiin Lappiin, rauhallisempaan ja luonnonläheisempään elämään.
Muutin takaisin Suomeen ja muutaman vuoden yritysidea kypsyi ja kehittyi mielessäni. Kunnes vuonna 2017 HEMPEA syntyi. Toimin yrityksessä niin kuin minulle tuntuu luontaiselta ja yrityksen tärkeät arvot ovat myös henkilökohtaisia arvojani. 
Olen monesta innostuva herkkä haaveilija. Yksinyrittäjänä teen kaikkea tuotesuunnittelusta markkinointiin, tilausten pakkaamisesta somepäivityksiin. Leikkaan edelleen kaikki kankaat ompelijalle ja välillä myös ompelen tuotteita teille. Olen kolmen pienen tytön ja yhden isomman bonuslapsen äiti. Perhe on elämäni tärkein asia ja perheeni avulla myös yrittäjyys on mahdollista. Lapseni ovat sekä innokkaita avustajia että inspiraationa tuotekehittelyssä. Lasten tuotteet ovatkin syntyneet pikkuhiljaa lasten kasvaessa, kun omassa perheessä on tullut tarve uudelle tuotteelle kuten lasten lakanoille ja pyyhkeelle.
Voit luottaa siihen, että Hempean vuodevaatteet, pyyhkeet ja muut kodin tekstiilit pysyvät ja kestävät, vaikka kaikki ympärillä muuttuu. 

Toivon, että HEMPEA auttaa sinua löytämään oman palasi pehmeää tyyneyttä.

 

The storm has settled – tervetuloa tyyneys.