Hamppukangas – mistä on kyse?

HEMPEA-tuotteet on valmistettu 100% eurooppalaisesta hamppukankaasta. Hamppukankaasta valmistetut tekstiilit ovat rakenteeltaan vahvoja ja kestävät hyvin kulutusta ja pesemistä verrattuna monelle tuttuun pellavaan. 

Lue myös: pellavakangas vs. hamppukangas 

Käyttämäni hampun käsittely ja valmistus kankaaksi tehdään perinteisin menetelmin ilman kemikaaleja. Hamppukankaiden värjäyksessä käytetään ainoastaan myrkyttömiä, vesiohenteisia värejä. Kemikaaliton hamppukangas on turvallista.

Hamppukangas myös lämmittää talven pimeinä ja kylminä öinä, mutta tuntuu viileältä kesäkuumalla. Hamppu materiaalina on kestävää ja luonnollista. 

Hampun viljely

Hampun viljely on vastuullista ja luontoa kunnioittavaa verrattuna moniin muihin viljelyskasveihin.

HEMPEA-tuotteiden hamppu kasvatetaan luonnonmukaisesti, vaikka sillä ei olekaan erillistä luomu-sertifikaattia. Hampun viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita eikä keinokastelua. 

Hamppu on kasvilajikkeena erittäin satoisa ja sopii myös erinomaisesti kiertoviljelyyn. Kiertoviljelyllä tarkoitetaan sitä, että viljelyalueella viljeltäviä kasvilajikkeita vuorotellaan ja näin varmistetaan, että maaperä pysyy kunnossa ja ravinteikkaana. 

Hamppukangas ja valmistusprosessi

Hempean käyttämä hamppu viljellään Romaniassa, missä siitä valmistetaan hamppukangasta.

Hamppukuidun käsittely langaksi ei vaadi kemikaaleja. Sen sijaan kuitu käsitellään langaksi mekaanisesti veden avulla ja kangas pehmennetään höyrykäsittelyn avulla. 

Hamppukankaasta HEMPEA-tuotteiksi Suomessa

Hamppukangas jalostetaan Ivalossa, Suomessa, korkealaatuisiksi kodintekstiileiksi. Ennen ompelua osa kankaista värjätään ja painetaan. Värjäyksessä käytetään vesiohenteisia, luonnollisia värejä, jotka on myös GOTS-sertifioitu. 

Teemme yhteistyötä pienten, ammattimaisten ompelimoiden kanssa. Ompelijat loihtivat hamppukankaasta lakanat, pussilakanat, tyynyliinat, pyyhkeet ja pöytäliinat

Kaikkia valikoimamme tuotteita voidaan kuvailla sanoilla rouhean kaunis ja ylellisen pehmeä.

Tutustu alla valikoituihin HEMPEA-tuotteisiin