Ekologiset tuotteet – 10 sisustusbrändiä esittelyssä

Ekologiset tuotteet – 10 sisustusbrändiä esittelyssä

Tässä artikkelissa esittelen 10 erilaista ekologisia tuotteita myyvää sisustusbrändiä, jotka kiinnittävät toiminnassaan huomiota siihen, että se on ekologisesti kestävää. Koska ekologisuus on vaikeasti määriteltävä käsite, kerron jokaisen yrityksen kohdalla erikseen, mikä heidän toiminnastaan tekee ekologisesti kestävää.

 

10 ekologista sisustustuotebrändiä

Nyt on aika sukeltaa syvemmälle ja tutustua brändeihin tarkemmin. Olen varma, että artikkelin luettuasi olet saanut inspiraatiota ekologisempaan sisustukseen.

 

Villa & Peite

Kuva: Villa & Peite

 Villa & Peite on kotimainen futon-patjoja, peittoja ja tyynyjä valmistava yritys. Tuotteet valmistetaan käsityönä Porissa luonnonmateriaaleista.

Erityisesti materiaalivalinnat tekevät Villa ja Peitteen tuotteista ekologisia. Brändin tuotteissa käytetään muun muassa GOTS-sertifioitua puuvillaa. Sertifikaatti varmistaa, että puuvillan tuotannossa on sitouduttu laajoihin eettisiin ja ekologisiin vaatimuksiin. Luomupuuvillan viljelyssä ei käytetä esimerkiksi geeniteknologiaa, torjunta-aineita tai lannoitteita. 

Luomupuuvillan lisäksi brändin tuotteissa käytetään myös mulesing-vapaata villaa sekä luonnonkumia. Luonnonkumi valmistetaan kumipuiden maitiaisnesteestä, joka on uusiutuva materiaali.

 

HEMPEA

Kuvassa Hempea Nuvvus tyynyliina sekä Nangu pussilakana.

Myös oma brändimme HEMPEA sopi hyvin listattavaksi ekologisten sisustustuotteiden joukkoon. Valmistamme kodintekstiilejä, vuodevaatteita sekä pyyhkeitä ekologisesta hamppukankaasta.

Myös meidän ekologisissa sisustustuotteissamme yksi ekologisuuden merkki on siis materiaalivalinta. Hamppukangas valmistetaan hampusta, jonka viljely on luontoa kunnioittavaa verrattuna moniin muihin viljelykasveihin. Verrattuna esimerkiksi puuvillaan, hamppukankaan viljely vaatii 3–4 kertaa vähemmän vettä kuin puuvillan viljely. Verrattuna pellavaan, hamppukangas vaatii 30% vähemmän vettä. Käyttämämme hamppu myös kasvatetaan luonnonmukaisesti, vaikkei erillistä luomusertifikaattia olekaan. Hampun viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita tai keinokastelua. 

Haluamme antaa jokaisesta tilauksesta jotain takaisin luonnolle ja siksi istutamme yhden puun jokaisesta saamastamme tilauksesta.

 

Everyday Design

Kuva: Everyday Design

 Jos olet koskaan taistellut yli äyräiden kasvavien kierrätysroskien kanssa, tiedät, että kierrättäminen voi tuntua toisinaan työläältä. Koska kierrättäminen on kuitenkin todella tärkeää maapallollemme, on hyvä nostaa myös kotimainen Everyday Design ekologisten sisustustuotteiden listalle.

Everyday Design valmistaa muun muassa tarjoiluvaunuja ja sarjapöytiä, mutta erityisen tunnettuja he ovat minimalistisista kierrätystelineistään. Brändin kierrätystelineet tekevät kierrättämisestä helppoa, sillä suurikokoisten telineiden ansiosta pahvijätettä tai vaikkapa palautuspulloja ei tarvitse olla koko ajan kuljettamassa kierrätykseen, koska teline ei ala heti pursuilla yli. Kierrätystelineet tekevät siis kierrättämisestä helpompaa sekä saavat kierrättämisen sopimaan paremmin osaksi kodin sisustusta. 

Tuotteet valmistetaan Suomessa kestämään aikaa ja käyttöä.

 

Kaarna Living

Kuva: Kaarna Living

HEMPEA-hampputekstiilien jälleenmyyjä Kaarna Living on ekologisen sisustuksen ja muodin minitavaratalo. Heidän valikoimastaan löydät vaatetuksen ja kosmetiikan lisäksi kaikki tarpeelliset kodin ekologiset sisustustuotteet.

Kaarna Living -yrittäjä Heidi on valinnut valikoiman harkiten. Valikoiman suunnittelussa on kiinnittää erityistä huomiota tuotteiden eettisyyteen ja ekologisuuteen. Kaarna Livingin verkkokaupassa ja heidän Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevassa myymälässä on helppo tehdä ostoksia, kun voi luottaa siihen, että jokainen valikoiman tuote on ekologinen ja eettinen.

Brändin valikoimassa näkyvät vahvasti luonnolliset ja seesteiset materiaalit ja sävyt. Tällaiset sävyt ja materiaalit kestävät usein aikaa, koska ne sopivat moneen erilaiseen sisustustyyliin vuodesta toiseen.

 

Parolan rottinki

Kuva: Parolan Rottinki

Parolan Rottinki on kotimainen perheyritys, joka on erikoistunut rottinkikalusteiden valmistamiseen jo vuosikymmenien ajan. 

Rottinkipalmu on nopeakasvuinen kalustemateriaali, joka uusiutuu 5–7 vuodessa. Sitä kasvaa Afrikan, Aasian ja Australian trooppisissa osissa. Kasvi on köynnöskasvi ja tarvitsee menestyäkseen puita ympärilleen. Siksi rottingin hankkiminen alueita kannustaa paikallisia säästämään sademetsiä hakkuilta. Kasvin keräämisessä ei käytetä ekosysteemiä vahingoittavia koneita, vaan se kerätään käsin.

Ekologisia rottinkikalusteista tekee kuitenkin niiden pitkäikäisyys. Oikein hoidettuina ne kestävät sukupolvelta toiselle sekä rottingin suosio suomalaiskodeissa jatkuu vuodesta toiseen.

RUOKO design

Kuva: RUOKO design

RUOKO design valmistaa mittatilauksena kauniita kodin käyttöesineitä kotimaisesta puusta. Brändin tuotteet valmistetaan Ruokolan Puu Oy:n puusepänverstaalla Kuhmoisissa.

Mittatilauksena valmistetut kalusteet ovat aina pitkäikäinen valinta, sillä ne sopivat täydellisesti juuri niille varatuille paikoille. Mittatilauskalusteen valinnassa ei koskaan ole kyse kompromissiratkaisusta vaan aidosti kestävästä ja ekologisesta sisustustuotteesta, joka voi parhaimmillaan jopa nostaa kotisi arvoa.

 

SEES Company 

Kuva: SEES Company

SEES Company valmistaa kosmetiikkaa ja kodin siivousaineita. Kyse ei siis varsinaisesti ole ekologisista sisustustuotteista, mutta brändi sopii hyvin listan jatkoksi, koska tuotteet ovat niin kauniita, että ne sulautuvat osaksi sisustusta.  

Brändin tuotteiden raaka-aineet ovat 100 % luonnollisia ja niiden alkuperään kiinnitetään erityistä huomiota. Raaka-aineiden luonnollisuus tekee SEES Companyn tuotteista ympäristöystävällisiä. Esimerkiksi saippuoiden pesevät ainesosat eivät ole haitallisia vesistölle.Tuotteet valmistetaan Suomessa, joten brändiltä ostaessasi tiedät valitsevasi myös lähituotantoa.

 

Kuusilinna

Kuva: Kuusilinna

Kuusilinna on valmistanut huonekaluja jo 40-luvulta alkaen ja on erikoistunut kestäviin sekä laadukkaisiin kangas- ja nahkasohviin. Kuusilinnan sohvat valmistetaan kestämään. Kankaat kestävät hyvin kovaakin käyttöä ja sopivat siksi myös lapsi- ja eläinperheisiin. 

Nahkasohvissa Kuusilinna panostaa luonnollisesti käsiteltyyn nahkaan, joka kestää aikaa ja käyttöä paremmin kuin voimakkaasti käsitellyt nahkasohvat. Nahka on materiaalina pitkäikäinen ja siksi se on valintana ekologinen. Oikein hoidettuna nahkasohva ei halkeile, vaan nahka patinoituu vuosien mittaan kauniisti ja sohva kestää parhaimmillaan sukupolvelta toiselle.

 

Taide

Kuva: Carita’s Nature & Design

Viimeisenä nostan ekologisten brändien listalle muutamia taiteilijoita. Taide tuo kodin sisustukseen ja ilmapiiriin persoonallisuutta sekä eloisuutta.

Kuva: Ester Visual

 

Taideteokset ja taidegrafiikka sekä taiteilijoiden itsensä tuottamat taideprintit ovat massatuotettuja sisustusprinttejä ekologisempi valinta jo pelkästään siitä syystä, että niiden valmistusmäärä on sisustusprinttejä maltillisempi. Taideteoksia ei myöskään yleensä hankita hetken mielijohteesta, vaan tarkkaan harkiten ja ne säilyvät osana odin sisustusta parhaimmillaan koko loppuelämän. Näistä syistä taide on ekologinen sisustusvalinta.

Tutustu esimerkiksi Carita’s Nature & Design värikylläisiin Lappi-aiheisiin teoksiin tai Ester Visualin herkkiin luontoaiheisiin taideprintteihin

Toivottavasti sait tekstistä inspiraatiota ekologisempaan kodin sisustukseen. Kurkkaa seuraavaksi ekologinen ja hamppukankaasta valmistettu HEMPEA kodintekstiilivalikoima.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.