Kylpyhuoneen sisustus – 10 sisustusideaa

Kylpyhuoneen sisustus – 10 sisustusideaa

Kylpyhuone on yksi kodin tärkeimmistä ja käytetyimmistä tiloista, ja siksi kylpyhuoneen sisustus on asia, johon halutaan panostaa. Kylpyhuoneen sisustuksessa avainasemassa on käytännöllisyyden ja visuaalisuuden yhdistäminen tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi. Moni haluaa luoda kodin kylpyhuoneeseen kylpylähotelleista tuttua spa-tunnelmaa.

Kylpyhuoneen sisustaminen voi kuitenkin tuntua haastavalta tehtävältä. Monet kylpyhuoneen kohentamiseen liittyvät vinkit vaativat remontointiosaamista. Tähän artikkeliin olen kuitenkin koonnut sisustusideoita, joiden toteutus ei vaadi suurta vaivaa.

Tarkkaan harkitut yksityiskohdat voivat nostaa kylpyhuoneen uudelle tasolle. Luettuasi artikkelin, tiedät 10 konkreettista tapaa kohentaa kylpyhuoneen sisustusta panostamalla yksityiskohtiin.

1. Leikittele muodoilla ja luo niillä yhtenäisyyttä sisustukseen

Muodoilla leikittely on helppo tapa luoda kylpyhuoneen sisustukseen yhtenäisyyttä. Samankaltaisia muotoja voit valita esimerkiksi kylpyhuoneen pyyhekoukkuihin, käsisaippuapulloon, hammasharjamukiin ja peiliin.

Pyöristetyt muodot ovat usein hyvä valinta, kun haluat luoda tilaan pehmeyttä. Pyöreitä muotoja käytetään myös usein hotelleissa, joten ne ovat hyvä valinta hotellitunnelmaa tavoittelevalle sisustajalle.

Kylpyhuoneen sisustus Hempea-käsipyyhkeillä

 

2. Asenna kattovalaisin, joka kiinnittää huomion

Kylpyhuoneen valaistus jätetään usein pelkän peilivalon varaan ja kattoon asennetaan korkeintaan huomaamaton plafondi. Näyttävyyttä kylpyhuoneeseen saa kuitenkin valitsemalla sinne roikkuvan valaisimen. Parhaimmillaan kylpyhuoneen kattoon asennettu valaisin voi olla tilan kohokohta ja katseenkiinnittäjä.

Muistathan kuitenkin varmistaa, että valaisin täyttää kosteaan tilaan asennettavan valaisimen vaatimukset.

Näyttävä kattovalaisin kylpyhuoneessa

3. Piristä tilaa kasveilla

Huonekasveja on totuttu näkemään yleensä lähes kaikissa muissa kodin huoneissa paitsi kylpyhuoneessa. Kylpyhuoneen sisustus saa kuitenkin eloa kasvien vehreydestä. Vaaleiden laattojen ja huonekasvien vihreän värin muodostama kontrasti tekee tilasta kiinnostavamman.

Kylpyhuoneeseen sopivat parhaiten kasvit, jotka eivät kaipaa kovin paljoa valoa ja viihtyvät kosteassa. Esimerkiksi palmuvehka ja anopinkieli pärjävät hyvin vähäiselläkin valolla. Erilaiset köynnösvehkat puolestaan nauttivat kylpyhuoneen kosteudesta.

Kasvit kylpyhuoneessa

4. Luo spa-tunnelmaa pyyhevalinnoilla

Pyyhkeet voivat tehdä suuren muutokseen kylpyhuoneen yleisilmeeseen. Varsinkin spa-tunnelmaa kaipaaville pyyhevalinnat ovat avainasemassa. 

Valitse kylpyhuoneeseen tavallista suurempikokoiset pyyhkeet, jotka tuntuvat iholla pehmeältä. HEMPEA-vohvelipyyheet ovat tavanomaista pyyhettä leveämpiä ja tuntuvat siksi ihanan ylellisiltä. Hamppukankaasta valmistettu vohvelikangas on myös miellyttävä ja lämmittävä ihoa vasten. 

Rauhoittavat sävyt, kuten vaaleanharmaa, vaaleansininen, beige ja valkoinen, luovat rauhallisen ja harmonisen tunnelman. Kylpy- ja käsipyyhkeet kannattaa valita samaa sävyä, jotta sisustus säilyy rauhoittavana. HEMPEA-vohvelipyyhkeiden rinnalle on saatavilla myös samaa sävyä olevat käsipyyhkeet

Hempea pyyhkeet

5. Tuo taidetta myös kylpyhuoneeseen ja tee tilasta persoonallinen

Taiteen lisääminen osaksi kylpyhuoneen sisustusta on helppo tapa ilmaista omaa tyyliä ja tehdä kylpyhuoneesta persoonallinen. Taideteoksilla voit luoda haluamasi tunnelman kylpyhuoneeseen, olipa se sitten rauhallinen ja rentouttava tai energinen ja eläväinen.

Minkälainen taide sitten sopii kylpyhuoneeseen? Ensinnäkin, valitse teokset, jotka kestävät kosteutta ja höyryä. Kylpyhuoneen kostea ilma voi vaikuttaa herkkien materiaalien säilyvyyteen, joten valitse esimerkiksi lasitaidetta, akvarelleja tai teoksia, jotka on suojattu kosteutta eristävällä lasilla ja kehyksellä.

Toiseksi, harkitse teosten aiheita ja värejä. Vesiaiheiset teokset ovat aina varma valinta kylpyhuoneeseen. Myös luontoteemat, kuten kukat, ovat suosittuja. Teosten värimaailma kannattaa valita huolellisesti kylpyhuoneen yleisen ilmeen ja sisustusvärien mukaan.

Taidetta löydät helposti netistä sekä myös paikallisista gallerioista ja taidelainaamoista. Esimerkiksi värikylläisiä, luontoaiheisia teoksia Lapista löydät sivustolta Art Miriam. Jos et ole valmis hankkimaan taideteoksia, voit kokeilla vaihtoehtoisesti myös sisustusjulisteita. 

6. Maalaa kylpyhuoneen katto

Kun suunnittelet kylpyhuoneen sisustusta, älä unohda katon roolia. Kylpyhuoneen katon maalaaminen voi olla tehokas tapa muuttaa koko tilan ilmettä ja vaikuttaa sisustukseen merkittävästi.

Värivalinnalla voit vaikuttaa kylpyhuoneen koko tunnelmaan. Esimerkiksi vaalea kattomaali avaa tilaa ja tekee siitä avaran ja valoisan. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä pienissä kylpyhuoneissa. Toisaalta, tummempi kattomaali voi luoda tyylikkään ja dramaattisen ilmeen kylpyhuoneeseen. Tumma katto voi auttaa luomaan intiimimpää tunnelmaa ja antaa tilalle syvyyttä. Tällainen valinta sopii erityisen hyvin suurempiin kylpyhuoneisiin, joissa halutaan korostaa tilan ylellisyyttä.

Kun suunnittelet kylpyhuoneen katon maalaamista, muista valita kosteutta kestävä maali tai kattopinnoite. Korkeakiiltoisen maalin valinta voi helpottaa kylpyhuoneen katon puhtaana pitämistä, sillä lika irtoaa helpommin liukkaalta pinnalta.

7. Asenna hylly 

Hyllyn asentaminen kylpyhuoneeseen tuo sekä lisää säilytystilaa että antaa lisää vapauksia sisustamiselle.

Hylly tarjoaa erinomaisen paikan esimerkiksi kasveille, jotka tuovat luonnollista vihreyttä ja raikkautta kylpyhuoneeseen. Hylly voi myös toimia kätevänä säilytyspaikkana pyyhkeille ja muille kylpyhuonetarvikkeille. Pyyherullien, purnukoiden, korien tai koriin asetettujen purkkien avulla voit pitää tarvikkeet järjestyksessä ja helposti saatavilla. Tämä lisää kylpyhuoneen toiminnallisuutta ja auttaa pitämään tilan siistinä ja järjestyksessä.

 

8. Lisää kylpyhuoneen sisustukseen väriä

Värien lisääminen voi tuoda kylpyhuoneeseen juuri sopivasti iloa ja raikkautta. Helppoja tapoja lisätä kylpyhuoneeseen väripilkkuja on muun muassa:

  • Tehosteseinän maalaaminen rohkealla sävyllä. Sähäkkä keltainen, pehmeä vaaleanpunainen tai virkistävä turkoosi tuovat energiaa ja eloisuutta.
  • Pyyhkeet, matot ja suihkuverhot voivat olla loistava tapa tuoda väriä kylpyhuoneeseen. Valitse rohkeita ja eloisia värejä tai kuvioita.
  • Kylpyhuonetarvikkeet, kuten saippuapumput, hammasharjatelineet ja koriin asetetut purkit, voivat toimia väripilkkuina. Voit valita värejä, jotka sopivat yhteen kylpyhuoneen yleisen värimaailman kanssa tai valita värin joka luo kontrastin kylpyhuoneen vallitsevaan sävymaailmaan nähden.

9. Luo tilaan harmoniaa valitsemalla hana, pyyhekoukut ja ovinupit sävy sävyyn

Valitsemalla hanan, ovennupit ja pyyhekoukut samassa sävyssä luot kylpyhuoneeseen harkittua harmoniaa.

Hanan valinta on sisustuksellinen päätös, joka vaikuttaa merkittävimmin kylpyhuoneen ilmeeseen. Voit valita hanan, joka sopii yhteen kylpyhuoneen yleisen tyylin kanssa. Esimerkiksi modernissa kylpyhuoneessa voit valita minimalistisen ja linjakkaan hanan, kun taas perinteisessä kylpyhuoneessa voit suosia klassista ja koristeellista tyyliä. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Voit valita kromin, ruostumattoman teräksen, messingin tai jopa mustan hanan luomaan kontrastia.

Ovennuppien ja pyyhekoukkujen värien yhtenäistäminen hanan materiaalin ja värin kanssa luo harkitun ja harmonisen ilmeen.

 

Musta hana ja saippua-alunen kylpyhuoneessa

10. Hyödynnä tila myös pystysuuntaisesti

Kylpyhuoneen sisustamisessa kannattaa hyödyntää tilaa myös pystysuunnassa, jotta saat maksimoitua säilytystilan ja luot tilasta kiinnostavan. Tässä muutamia vinkkejä, miten voit hyödyntää tilaa pystysuuntaisesti kylpyhuoneessa:

  • Asenna seinälle hyllyjä ja kaappeja, jotka ulottuvat lattiasta kattoon. Voit hyödyntää näitä pystysuoria säilytysratkaisuja esimerkiksi pyyhkeiden, kosmetiikan, kylpytuotteiden ja muiden tarvikkeiden säilytykseen. Valitse hyllyt ja kaapit, jotka sopivat tilaan ja tyyliin. Esimerkiksi avohyllyt voivat luoda avoimen ja modernin ilmeen, kun taas suljetut kaapit tarjoavat siistin ja minimalistisen ratkaisun.

  • Hyödynnä ripustettavia säilytysratkaisuja. Voit asentaa koukkuja pyyhkeille, pesulapuille tai jopa koreille, joihin voit laittaa esimerkiksi kosmetiikkaa tai muita tarvikkeita. Lisäksi voit käyttää ripustettavia koreja, jotka tarjoavat säilytystilaa ja pitävät tavarat helposti saatavilla.
  • Voit asettaa roikkuvia huonekasveja myös korkealle, jolloin roikkuvat lehdet laskeutuvat kauniisti seinää myöten. 
Roikkuvat kasvit kylpyhuoneessa ja etualalla Hempea-pyyhkeet

Rauhoittavat ja kestävät HEMPEA-tekstiilit kylpyhuoneeseen

HEMPEA pyyhkeet tuntuvat ihanan pehmeältä ihoa vasten ja tuovat arkihetkiin lempeän palasen luontoa. Pyyhkeet sopivat sekä arjen käsi- ja kylpypyyhkeiksi että rentouttaviin saunahetkiin, joihin kaivataan palanen luonnollista ylellisyyttä.

Pyyhkeet valmistetaan ekologisesta ja pehmeästä hamppukankaasta. 

Tutustu valikoimaan

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.