Viilentävät lakanat mahdollistavat hyvät yöunet myös kesähelteellä

Viilentävät lakanat mahdollistavat hyvät yöunet myös kesähelteellä

Hiostavat, hikiset yöt. Epätoivoista pyöriskelyä sängyssä unta etsien. Viilentävät lakanat ovat monien mielessä kesän lämpimien öiden saapuessa. Vääränlaiset lakanat hiostavat, tekevät olosta tukalan ja vievät yöunet mennessään.

On tärkeää ymmärtää, mitkä ominaisuudet tekevät lakanoista viilentävät, jotta voit varmistaa itsellesi hyvät yöunet vuodenajasta ja säästä riippumatta. Tässä artikkelissa käyn läpi 3 viilentävien lakanoiden ominaisuutta.

Hempea viilentävät lakanat

Suosi luonnonmateriaalia, kuten hamppukangasta

Kun haluat nukkua hikoilematta, ensimmäinen asia on varmistaa, että lakanat on valmistettu luonnonmateriaalista.

Keinokuidut, kuten polyesteri tai viskoosi, eivät ole rakenteeltaan ilmavia, jonka vuoksi ihotuntuma on kuumalla säällä hiostava. Keinokuiduista valmistettu kangas ei siis anna ihon hengittää ja tekee nukkumisesta epämukavaa. Varmistathan, että lakanat on valmistettu 100 % luonnonmateriaalista, sillä pienikin määrä keinokuituja vaikuttaa lakanoiden käyttömukavuuteen ja viilennyskykyyn.

Esimerkiksi hamppukangas on täysin luonnollinen materiaali, joka sopii hyvin vuodevaatteisiin ja verrattuna muihin luonnonmateriaalista valmistettuihin kankaisiin, sillä on eniten viilentäviä ominaisuuksia.

HEMPEA Nuvvus tyynyliina, HEMPEA Nammi parivuoteen lakana ja HEMPEA Nangu parivuoteen pussilakana

Kuvassa HEMPEA Nuvvus tyynyliina, HEMPEA Nammi parivuoteen lakana ja HEMPEA Nangu parivuoteen pussilakana 

Luonnonmateriaalista valmistetut lakanat tasapainottavat kehon lämpötilaa

 Valitsemalla hamppukankaasta tai muusta luonnonmateriaalista valmistetut lakanat, varmistat myös sen, että lakanat auttavat säätelemään kehon lämpötilaa. Luonnonmateraalista valmistetuilla kankailla on luonnostaan kyky säädellä lämpöä, sillä kankaan rakenne ja kuidut antavat ilman virrata lävitseen juuri sopivasti.

Kesähelteillä hamppukangas antaa ilman virrata juuri sen verran, ettei lämmin ja hiostava ilma jää hautumaan lakanan ja ihon väliin. Kangas ei myöskään tartu kiinni ihoon, joten ihon ja lakanan väliin jää ilmatilaa. Ilmatila toimii eristeenä, minkä ansiosta lakanoilla on mukava nukkua myös talvisin.

 

HEMPEA Nangu pussilakana, HEMPEA Nammi hamppulakana ja Nuvvus iso tyynyliina

Kuvassa HEMPEA Nangu pussilakana, HEMPEA Nammi hamppulakana ja Nuvvus iso tyynyliina 

Hamppukangas poistaa kosteutta iholta tehokkaimmin

Erityisesti kesäisin hikoilemme tavallista enemmän myös nukkuessamme. Ihon pinnalle jäävä kosteus lisää kuumuuden tunnetta, koska lämmön poistuminen kehosta hidastuu. Keinokuiduista valmistetut lakanat eivät anna kosteuden haihtua iholta tehokkaasti, mikä voi tehdä nukkumisesta vaikeaa.

Luonnonmateriaaleissa on eroja siinä, miten hyvin ne pystyvät siirtämään kosteutta pois iholta. Kaikista luonnonmateriaaleista hamppukankaalla on yksi parhaista kyvyiltään imeä kosteutta ja lisäksi kangas kuivuu todella nopeasti. Tämän ansiosta lakanat tuntuvat viilentäviltä, iho pysyy kuivana ja voit hyvästellä hikiset, huonosti nukutut yöt. 

Hamppukangas on myös luonnostaan antibakteerinen, mikä tarkoittaa sitä, että bakteerit eivät pysty helposti lisääntymään kankaan pinnalla. Lakanat säilyvät raikkaina hikisinäkin öinä eikä tunkkaista hajua pääse muodostumaan. 

Viilentävät ja kestävät HEMPEA hamppulakanat

 Valikoimastamme löydät luonnollisesta ja kestävästä hamppukankaasta valmistetut viilentävät lakanat, jotka auttavat nukkumaan yösi mukavasti vuodenajasta riippumatta.

Hempea viilentävat lakanat eri sävyissä

Hamppulakanat ovat myös luontoa arvostavan valinta. Hamppu kasvaa nopeasti ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita, joten se on ekologinen materiaali. Kangas ei nyppyynny tai menetä muotoaan, vaan sen sijaan se paranee entisestään pesukertojen myötä. Hamppukankaasta valmistetut lakanat kestävät siis aikaa ja käyttöä. Ne voivat hyvinkin olla koko loppuelämäsi lakanat. 

Tutustu viilentäviin hamppulakanoihin

Takaisin blogiin

1 kommentti

Lapsenlapseni vuoksi olen kiinnostunut viilentävistä lakanoista

Leena Niinikoskin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.